Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικά δεδομένα επισκεπτών.

Συλλογή Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος

Η συλλογή του αίματος από τον ομφάλιο λώρο είναι μία απλή, ανώδυνη διαδικασία που γίνεται μετά από τον τοκετό, είτε αυτός γίνει φυσιολογικά, είτε με καισαρική τομή και αφού ο μαιευτήρας ή η μαία περιδέσει και κόψει τον ομφάλιο λώρο και απομακρύνει το μωρό.

Ο ασκός που χρησιμοποιείται είναι ειδικός για τη συλλογή του ομφαλοπλακουντιακού αίματος και περιέχει το κατάλληλο αντιπηκτικό υγρό στην κατάλληλη ποσότητα. Επίσης, διαθέτει δύο ξεχωριστές βελόνες, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί ευκολότερα η συλλογή μεγαλύτερης ποσότητας ΟΠΑ.

Η διαδικασία της συλλογής δεν διαρκεί παραπάνω από τρία με πέντε λεπτά, είναι ανώδυνη, απλή και δεν επηρεάζει το νεογνό ή την μητέρα.

Το δείγμα που συλλέγεται μπορεί να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου έως και 48 ώρες χωρίς να υπάρξει αρνητική επίδραση στις λειτουργίες και την βιωσιμότητα των βλαστοκυττάρων που περιέχει.

Οι διεθνείς κανόνες, που ακολουθεί πιστά η mycells, δηλώνουν πως θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η διαδικασία κρυοσυντήρησης στο εργαστήριο πριν συμπληρωθούν 48 ώρες από τη στιγμή της συλλογής.

Ο μαιευτήρας θα καθαρίσει καλά και θα απολυμάνει μία περιοχή του ομφάλιου λώρου και θα τρυπήσει εκεί την ομφάλια φλέβα, με τη βελόνα που φέρει ο ειδικός ασκός συλλογής, συλλέγοντας όσο το δυνατό μεγαλύτερη ποσότητα αίματος. Το αίμα αυτό είναι του μωρού και περιέχει τα δικά του βλαστοκύτταρα!
Όταν ολοκληρωθεί η συλλογή, ο ασκός με το αίμα θα τοποθετηθεί στο κιτ συλλογής και θα διατηρηθεί μέσα στη συσκευασία μεταφοράς, σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να μεταφερθεί στο εργαστήριο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι

Πιστοποίηση ISO

iso

Διαπίστευση ΕΣΥΔ

esyd

Ιδρυτικό Μέλος

uc

Γραμμή Ζωής

     contact mycells