Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικά δεδομένα επισκεπτών.

Τι είναι τα νεογιλά δόντια

Η mycells πρωτοπορεί παρέχοντας μια νέα υπηρεσία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες, την κρυοσυντήρηση βλαστικών μεσεγχυματικών κυττάρων , από μια εναλλακτική πηγή – τον οδοντικό πολφό.

Τα βλαστικά κύτταρα του πολφού των δοντιών έχουν βρεθεί τόσο στα νεογιλά δόντια των παιδιών όσο και στους φρονιμίτες των ενηλίκων. Οι πρώτες επιστημονικές αναφορές το 2000 απέδειξαν ότι στους φρονιμίτες ενηλίκων (τρίτους γομφίους), υπάρχουν βλαστικά κύτταρα τα οποία μπορούν να απομονωθούν από τον πολφό των δοντιών.

Από τότε έως σήμερα έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται εκτεταμένα πειράματα τόσο με δόντια ενηλίκων όσο και νεογιλά. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών απέδειξαν όχι μόνο την ύπαρξη βλαστικών κυττάρων στο πολφό των δοντιών, αλλά και την αξιοσημείωτη ικανότητα τους, προς διαφοροποίηση και δημιουργία ιστών όπως νευρικών, μυϊκών κλπ. Οι επιστήμονες καλλιεργώντας αυτά τα κύτταρα στο εργαστήριο ανακάλυψαν πως είναι δυνατόν να τα οδηγήσουν στη δημιουργία πρωταρχικών δομών, απαραίτητων για την κατασκευή νέων οστών. Οι μελέτες σχετικά με τα μεσεγχυματκά βλαστικά κύτταρα του πολφικού ιστού των δοντιών μέρα με τη μέρα αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.

Το 2005 γίνεται αναφορά από επιστήμονες της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Ένωσης που εργάζονται για το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας των Η.Π.Α, ότι τα βλαστικά κύτταρα του πολφού των δοντιών έχουν ξεχωριστές ιδιότητες και θα μπορούσαν εφόσον απομονωθούν, να φυλαχτούν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για τη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Οι ξεχωριστές αυτές ιδιότητες που παρουσιάζουν τα βλαστικά κύτταρα του πολφού των δοντιών, ο εύκολος τρόπος της συλλογής , σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος κρυοσυντήρησης που προσφέρει η mycells καθιστά την διαδικασία ένα από τα μεγαλύτερα δώρα για όλη την οικογένεια.

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι

Πιστοποίηση ISO

iso

Διαπίστευση ΕΣΥΔ

esyd

Ιδρυτικό Μέλος

uc

Γραμμή Ζωής

     contact mycells