Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικά δεδομένα επισκεπτών.

Ιστός ομφαλίου λώρου

Κατά τη γέννηση ενός παιδιού, βλαστικά κύτταρα υπάρχουν τόσο στο ομφαλοπλακουντιακό αίμα (ή Ο.Π.Α.), όσο και στον ιστό του ομφάλιου λώρου.

Η συλλογή και των δύο – Ο.Π.Α. και ιστού – μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε μεγαλύτερο αριθμό, αλλά και περισσότερα είδη βλαστικών κύτταρων, ώστε να είναι διαθέσιμα για το παιδί σας και την οικογένειά σας και να έχετε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες θεραπευτικών εφαρμογών.

Ο ιστός που περιβάλλει τα αγγεία του ομφάλιου λώρου λέγεται γέλη του Wharton (Wharton's Jelly) και περιέχει ένα ιδιαίτερο είδος βλαστικών κυττάρων, τα Μεσεγχυματικά Βλαστικά Κύτταρα (Mesenchymal Stem Cells ή MSCs).

Τα Μεσεγχυματικά Βλαστικά Κύτταρα διακρίνονται για την ικανότητά τους να αναπτύσσονται γρήγορα και να αναδημιουργούν, μεταξύ άλλων, οστά, χόνδρους, τένοντες και νευρώνες.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότερες από 200 έρευνες και κλινικές μελέτες σε εξέλιξη, που έχουν ως αντικείμενο τη χρήση των μεσεγχυματικών κυττάρων για τη θεραπεία ασθενειών και για την αναγεννητική ιατρική.

Οι ερευνητές εστιάζουν σε ένα ευρύ φάσμα πιθανών θεραπευτικών εφαρμογών, που συμπεριλαμβάνουν τη νόσο του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ, νόσους του ήπατος, παθήσεις της καρδιάς, την ρευματοειδή αρθρίτιδα και τον Διαβήτη τύπου Ι, καθώς και τις αθλητικές κακώσεις.
Η υπηρεσία φύλαξης κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο που σας προσφέρει η mycells περιλαμβάνει :

  • τη συλλογή
  • την απομόνωση
  • τον πολλαπλασιασμό
  • την κρυοσυντήρηση
  • την μακροχρόνια φύλαξη αυτών των κυττάρων

Περιλαμβάνει, δηλαδή, όλη την κατάλληλη και απαραίτητη προετοιμασία των κυττάρων, ώστε να είναι έτοιμα για θεραπευτική χρήση.
Στα εργαστήρια της εταιρείας μας, εξειδικευμένοι εργαστηριακοί επιστήμονες θα απομονώσουν τα βλαστικά κύτταρα από τον ιστό του ομφαλίου λώρου και θα ακολουθήσει μία διαδικασία ανάπτυξης και εμπλουτισμού τους, ώστε να είναι έτοιμα για θεραπευτική χρήση.

Υπάρχει η δυνατότητα να καταψυχθεί ο ιστός του ομφάλιου λώρου ως έχει. Στη mycells, όμως, προτιμούμε να αφιερώσουμε χρόνο και προσπάθεια πριν την κρυοσυντήρηση, ώστε τα κύτταρα αυτά να έχουν μεγαλύτερη αξία και περισσότερες δυνατότητες, εάν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν.

Άλλωστε, έρευνες έδειξαν πως εάν τα βλαστικά κύτταρα του ομφαλίου λώρου απομονωθούν και καλλιεργηθούν πρίν την κρυοσυντήρηση, ο αριθμός των βιώσιμων κυττάρων που προκύπτει είναι τουλάχιστον οκτώ φορές μεγαλύτερος από ότι από έναν κατεψυγμένο ιστό που έχει αποψυχθεί.

Επιπλέον, η διαδικασία που ακολουθούμε μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τον αριθμό των κυττάρων που φυλάσσονται, καθώς και εάν έχουν κάποια επιμόλυνση. Τα δεδομένα αυτά, καθώς και το ότι τα κύτταρα θα είναι διαθέσιμα χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση, είναι πολύτιμα για τους γιατρούς που πιθανώς να τα χρησιμοποιήσουν για κάποια θεραπεία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι

Πιστοποίηση ISO

iso

Διαπίστευση ΕΣΥΔ

esyd

Ιδρυτικό Μέλος

uc

Γραμμή Ζωής

     contact mycells