Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικά δεδομένα επισκεπτών.

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του ALS

Τη νόσο ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) τη γνώρισε ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό, μέσα από τη δοκιμασία Ice Backet Challenge που είχε δημιουργηθεί για να χρηματοδοτηθούν έρευνες για την αντιμετώπισή της. Η πραγματικότητα είναι ότι οι επιστήμονες, εδώ και χρόνια, δοκιμάζουν νέες θεραπευτικές τεχνικές με στόχο να μειώσουν αρχικά τα συμπτώματα της νόσου.

Θεραπεία με Βλαστοκύτταρα

Μεγάλες ελπίδες υπάρχουν για την αντιμετώπιση της νόσου με τα βλαστοκύτταρα. Μάλιστα, ένας από τους επιστήμονες που ηγούνται αυτής της προσπάθειας είναι ο Έλληνας ιατρός Δημήτριος Καρούσης του Hadassah Medical Organization που εδρεύει στο Ισραήλ σε συνεργασία με εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Η θεραπευτική τεχνική που προτείνει, βασίζεται στη χρήση των βλαστοκυττάρων και πρόσφατα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η Φαση 2α των κλινικών δοκιμών. Η τεχνική που ακολουθήθηκε ήταν η ενδοαρθρική και ενδομυική έγχυση βλαστοκυττάρων και το αποτέλεσμα ήταν ότι το 92% των ασθενών που συμμετείχαν παρατήρησαν ύφεση των συμπτωμάτων της νόσου στους επόμενους 3 μήνες.

Πηγή: prnewswire.com

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι

Πιστοποίηση ISO

iso

Διαπίστευση ΕΣΥΔ

esyd

Ιδρυτικό Μέλος

uc

Γραμμή Ζωής

     contact mycells