Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικά δεδομένα επισκεπτών.

Κυτταρικές Θεραπείες

Κυτταρική Θεραπεία
Η λογική πίσω από τις κυτταρικές θεραπείες είναι να χρησιμοποιήσουμε τα βλαστικά κύτταρα ενός ατόμου ώστε να επανα-δημιουργήσουν εξειδικευμένα κύτταρα που μπορεί να είναι ελαττωματικά ή να έχουν πεθάνει.

Υπάρχουν πολλές παθήσεις που απαιτούν τη μεταμόσχευση νέων κυττάρων προς αντικατάσταση νεκρών ή κατεστραμμένων κυττάρων. Για τη θεραπεία αυτών των παθήσεων είναι αναγκαίο να υπάρχουν γενετικά συμβατά βλαστικά κύτταρα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι πλεονέκτημα το να έχει κανείς αποθηκευμένα τα δικά του βλαστικά κύτταρα, δεδομένου ότι είναι απολύτως συμβατά για τον οργανισμό του.

Μία από τις βασικές ιδιότητες των περισσοτέρων βλαστικών κυττάρων (σίγουρα των αιμοποιητικών και των μεσεγχυματικών) είναι η ικανότητά τους για να προσελκύονται στο σημείο της βλάβης. Τα περισσότερα βλαστικά κύτταρα μπορούν να χορηγηθούν συστημικά (ενδοφλεβίως) και στη συνέχεια να «μεταναστεύσουν» στην περιοχή όπου υπάρχει βλάβη. Μόλις φτάσουν εκεί, τα βλαστικά κύτταρα θα λάβουν σήματα χημικής «επικοινωνίας» από τα κύτταρα του κατεστραμμένου ιστού και τα σήματα αυτά θα τα οδηγήσουν στο να διαφοροποιηθούν στα κύτταρα που έχει ανάγκη ο οργανισμός για την «επισκευή» του ιστού αυτού.

Ξέρετε ότι...

Ένας μικρός αριθμός αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να δώσει έναν μεγάλο αριθμό κυττάρων του αίματος.
Αυτή είναι μία ιδιότητα που είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για τις μεταμοσχεύσεις, όπου τα κύτταρα που μεταμοσχεύονται στον λήπτη καλούνται να φτιάξουν από την αρχή όλο το αιμοποιητικό του σύστημα, αφού 'μεταναστεύσουν' με εκπληκτική ακρίβεια και ικανότητα προς το εσωτερικό των οστών, όπου και θα εμφυτευτούν για να αρχίσουν την αιμοποίηση.

Αναγεννητική Ιατρική
Η Αναγεννητική Ιατρική είναι ένας αναδυόμενος τομέας που περιλαμβάνει τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Χρησιμοποιεί μεθόδους για την αποκατάσταση της λειτουργίας των κατεστραμμένων ιστών και οργάνων.

Οι τέσσερις κύριες πτυχές της αναγεννητικής ιατρικής είναι:

  •  Τα τεχνητά όργανα και οι ιατρικές βοηθητικές συσκευές
  •  Η μηχανική ιστών (tissue engineering) και τα βιο-υλικά
  •  Οι Κυτταρικές Θεραπείες
  •  Η μεταφορά των εργαστηριακών πειραμάτων στην κλινική εφαρμογή
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι

Πιστοποίηση ISO

iso

Διαπίστευση ΕΣΥΔ

esyd

Ιδρυτικό Μέλος

uc

Γραμμή Ζωής

     contact mycells