Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικά δεδομένα επισκεπτών.

Σε τι διαφέρουν από τα υπόλοιπα κύτταρα

Συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα, τα βλαστικά κύτταρα έχουν τρία μοναδικά και αξιόλογα χαρακτηριστικά: είναι αδιαφοροποίητα, μπορούν να διαιρούνται και να ανανεώνουν τον εαυτό τους χωρίς να διαφοροποιούνται αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν επίσης να γίνουν ένα εξειδικευμένο κύτταρο μέσω της διαδικασίας που είναι γνωστή ως διαφοροποίηση.Αυτή η μοναδική ικανότητα των βλαστοκυττάρων να διαιρούνται, να διαφοροποιούνται και να εξειδικεύονται είναι αυτό που κάνει τα βλαστικά κύτταρα ανεκτίμητα στον αναδυόμενο τομέα της αναγεννητικής ιατρικής.

Τα βλαστικά κύτταρα είναι τα κυρίαρχα κύτταρα του σώματος, που ανανεώνονται και μετατρέπονται στα κύτταρα που σχηματίζουν το σύνολο των ιστών, των οργάνων και των συστημάτων του ανθρώπινου σώματος. Οι διαφορετικοί τύποι κυττάρων μέσα στο σώμα προέρχονται όλα από τα βλαστικά κύτταρα – «βλαστάνουν» από αυτά – έτσι πήραν και το όνομά τους. Τα βλαστικά κύτταρα είναι αδιαφοροποίητα και δεν έχουν ακόμη κάποια συγκεκριμένη λειτουργία. Πολύ χαρακτηριστικό τους είναι, επίσης, ότι έχουν πολύ μεγάλη ικανότητα για αυτο-ανανέωση.

Ιδιότητες & πλεονεκτήματα των βλαστικών κυττάρων ΟΠΑ & WJ

  • Είναι πολύ 'νεαρά' και ανώριμα, από ανοσολογικής άποψης, κύτταρα.
  • Υπάρχει μικρότερη πιθανότητα για εμφάνιση της νόσου του Μοσχεύματος κατά του Ξενιστή (GvHD) σε περίπτωση μεταμόσχευσης
  • Δίνουν τη δυνατότητα αλλογενούς χρήσης τους και από άτομα όχι απόλυτα συμβατά
  • Είναι πιο 'ανθεκτικά', πιο υγιή και λιγότερο επιρρεπή στον φυσιολογικό κυτταρικό θάνατο.
  • Δεν έχουν εκτεθεί στο περιβάλλον και τις επιρροές του για μεγάλο χρονικό διάστημα
  • Μπορούν να συλλεγούν μόνο μία φορά στη ζωή κάθε ανθρώπου : κατά τη γέννησή του
  • Η συλλογή τους είναι εύκολη, ανώδυνη, μη-επεμβατική και δεν απαιτεί καμία προηγούμενη προετοιμασία.
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι

Πιστοποίηση ISO

iso

Διαπίστευση ΕΣΥΔ

esyd

Ιδρυτικό Μέλος

uc

Γραμμή Ζωής

     contact mycells