Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικά δεδομένα επισκεπτών.

Λόγοι φύλαξης βλαστοκυττάρων

Γιατί να φυλάξουμε τα βλαστικά κύτταρα από το αίμα και τον ιστό του ομφάλιου λώρου

  •  Η στιγμή της γέννησης είναι η μοναδική ευκαιρία για τη συλλογή των κυττάρων από το αίμα και τον ιστό του ομφάλιου λώρου
  •  Η φύλαξη των κυττάρων αυτών δίνει στο παιδί σας τη μοναδική δυνατότητα να επωφεληθεί ιατρικά, εάν χρειαστεί, από τις ήδη απόδεδειγμένες εφαρμογές που αυτά έχουν, αλλά και από τις αναρίθμητες μελλοντικές προοπτικές τους.
  •  Το αίμα και ο ιστός του ομφάλιου λώρου συλλέγονται πολύ εύκολα και εντελώς ανώδυνα
  •  Τα κύτταρα από το αίμα και τον ιστό του ομφάλιου λώρου του μωρού σας αποτελούν ένα 100% συμβατό μόσχευμα για το ίδιο, αλλά και ένα μόσχευμα με αυξημένες πιθανότητες συμβατότητας για τους κοντινούς συγγενείς του.
  •  Πρόκειται για τα πιο νέα και λιγότερο 'ώριμα' ανοσολογικά κύτταρα που μπορούμε να συλλέξουμε, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του μυελού των οστών. Η μεταμόσχευσή τους παρουσιάζει χαμηλότερα ποσοστά απόρριψης του μοσχεύματος και μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης της Νόσου του Μοσχεύματος κατά του ξενιστή, μίας επιπλοκής της μεταμόσχευσης που αποτελεί κίνδυνο για τον δέκτη.
  •  Τα βλαστικά κύτταρα από το αίμα και τον ιστό του ομφάλιου λώρου ελέγχονται για λοιμογόνους παράγοντες πριν καταψυχθούν. Επιπλέον, προέρχονται από έναν οργανισμό που δεν έχει προλάβει να εκτεθεί στο μικροβιακό φορτίο του εξωτερικού περιβάλλοντος, καθώς το έμβρυο είναι αρκετά προστατευμένο κατά τη διάρκεια της κύησης μέσα στη μήτρα. Έτσι, υπάρχει μικρότερη πιθανότητα μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών σε περίπτωση χρήσης τους σε μεταμόσχευση ή κυτταρική θεραπεία.
  •  Τα κύτταρα αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα σε περίπτωση ανάγκης, σε αντίθεση με τα μοσχεύματα μυελού των οστών και περιφερικού αίματος, όπου πρέπει να γίνει μία χρονοβόρα και συχνά πολυέξοδη διαδικασία για την εύρεση συμβατού δότη και την συλλογή του επιθυμητού δείγματος.
  •  Εάν υπάρχει βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό για κάποιες ασθένειες που σήμερα γνωρίζουμε πως μπορούν να θεραπευθούν με τη χρήση των βλαστοκυττάρων, η φύλαξή τους μπορεί να αποβεί σωτήρια για κάποιο μέλος της άμεσης οικογένειάς σας.
  •  Εάν οι γονείς είναι ζευγάρι μικτής εθνικότητας, η φύλαξη των βλαστοκυττάρων των παιδιών σας θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα γι αυτά, αφού θα υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία να βρεθούν συμβατοί δότες σε περίπτωση ανάγκης για μεταμόσχευσης.
  •  Εάν πρόκειται για μία πολύτιμη εγκυμοσύνη μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, και μάλιστα με τη χρήση ξένου σπέρματος ή ωαρίου, οι γονείς μπορούν να προσφέρουν στο παιδί τους την πρόσβαση σε ένα σίγουρα συμβατό μόσχευμα, ενώ διαφορετικά, και σ' αυτή την περίπτωση, θα είναι δύσκολο να βρεθεί ιστοσυμβατό δείγμα.
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι

Πιστοποίηση ISO

iso

Διαπίστευση ΕΣΥΔ

esyd

Ιδρυτικό Μέλος

uc

Γραμμή Ζωής

     contact mycells